Новини от Пловдив » Важно » 5937 седмокласници от Пловдив и областта се явяват на НВО следващата седмица
Важно Градът Образование Общество Пловдив

5937 седмокласници от Пловдив и областта се явяват на НВО следващата седмица

Снимката е илюстративна

Галина ГЕОРГИЕВА

5937 седмокласници от Пловдив и областта ще се явят на Национално външно оценяване през следващата седмица. Изпитът по български език и литература е на 19 юни, а по математика – на 21 юни и ще започне в 9 часа. Учениците от града и областта са разпределени в 512 зали на 141 училища, а  1892-ма квестори ще следят за реда, съобщи за ПловдивПрес началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

169 седмокласници са заявили желание да проверят знанията си по английски език. Изпитът е на 20 юни от 9 часа и ще се проведе в 20 училища центрове, а учениците ще са разпределени в 24 зали.

Изпитът за проверка на способностите по музика за СУ „Любен Каравелов“ ще се проведе на 25 юни. Документи за него са подали 65 ученици.

Резултатите ще бъдат обявени до 2 юли. Всеки ученик може да провери своите резултати от НВО и от изпита за проверка на способностите, ако е положен такъв, в електронната система: https://infopriem.mon.bg/ с входящ номер и уникален код за достъп, който ще намерите в служебните бележки за допускане до изпитите.

Максималният брой точки при балообразуването е 500, които са сума от броя на точките, получени на НВО по български език и литература и математика, умножени със съответния коефициент, и оценките на два балообразуващи предмета от свидетелството за основно образование, превърнати в точки, съобразно утвърдения държавен план-прием.

Скала за превръщане на оценките от свидетелството за основно образование в точки:

Отличен 6 – 50 точки

Много добър 5 – 39 точки

Добър 4 – 26 точки

Среден 3 – 15 точки

В класирането имат право да участват всички ученици, успешно завършили основно образование в годината на кандидатстване, включително тези, които не са се явили на НВО по български и математика, като резултатът от изпитите по двата предмета при балообразуването се приема за 0 точки. Подаването на заявление за участие в първо класиране за приемане в VІІІ клас в неспециализираните училища по държавен план-прием за учебната 2024/2025 г. се осъществява в периода от 08 юли 2024 г. до 10 юли 2024 г.

Още новини по темата

РУО-Пловдив с важна информация за седмокласниците

РУО-Пловдив с важна информация за седмокласниците във връзка с приема в 8.клас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...