Новини от Пловдив » България » Атанас Зафиров става временен председател на БСП до септември
България Важно Избори 2024 Политика

Атанас Зафиров става временен председател на БСП до септември

Атанас Зафиров пое БСП временно.

Атанас Зафиров беше избран за временен председател на БСП до есента, когато трябва да се проведе конгрес на партията, който да избере нов лидер на столетницата. Това реши Националният съвет на партията на заседание днес.

Атанас Зафиров е досегашен зам.- председател на партията по коалиционна политика.

104 от членовете на Националния съвет одобриха кандидатурата му, 3-ма се въздържаха, нямаше против.

Така бе осуетен планът на лидерката в оставка на нейно място да седне Георги Свиленски. Такова съобщение бе разпратено от името на Политическия съвет на коалицията „БСП за България“. Председател на парламентарната група ще бъде Борислав Гуцанов, а за зам.-председател на парламента е предложен Драгомир Стойнев.

На пленума нямаше сериозни сблъсъци, тъй като самата лидерка и най-близкото й обкръжение отсъстват.

Дискусия се разгоря около насрочването на прекия избор на лидер и дали той да предшества провеждането на конгреса с месец, или да бъдат проведени по обратния ред.

Петър Мутафчиев е предложил първо да се състои конгресът, който да набележи политиките и пътя на партията оттук насетне, а прекият избор на лидер да се проведе след това, пише Дир.бг.

От заседанието на Националния съвет отсъстват лидерката в оставка Корнелия Нинова, както и Георги Свиленски, и Иван Ченчев.

Националният съвет реши столетницата да започне пълен цикъл отчети и избори в партията.

Пленумът се състоя с редовен кворум, въпреки намерението на лидерката в оставка да го отложи със седмица, за да може да се закълне за трети депутатски мандат като председател на БСП. Сега тя ще трябва да положи депутатската клетва в нарушение на устава, който бе променен под нейно давление и даваше право само на лидера на партията да не се броят мандатите.

Приромняме, че Корнелия Нинова подаде оставка във вторник заради „катастрофалните резултати“ на партията на изборите миналата неделя. Късно снощи тя подаде оставка и на цялото Изпълнително бюро на партията./ПП

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...