Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Индийци подкарват градските рейсове на Чолаков
Пловдив Транспорт

Индийци подкарват градските рейсове на Чолаков

Димитър Чолаков
Димитър Чолаков

Липсата на работна ръка е принудила ръководството на градския транспорт в Пловдив да прибегне до наемането на шофьори отвън.

Очаква се скоро 30 индийци да карат автобуси в града под тепетата, тъй като търсенето в близки страни като Молдова и Украйна не е дало резултат, съобщи БНТ.

Индийците вече са набрани, минали са през конкурс, едно от условията е да знаят английски език, обясни управителят на транспортна фирма Димитър Чолаков. От думите му се разбра, че предстои да бъдат изготвени документите им, да им бъдат издадени визи. Индийците ще получават заплащане, колкото българските им колеги, и ще им бъдат осигурени жилища, допълни той.

„Преди да започнат работа, всички ще преминат опреснителен курс на обучение, в който ще бъдат запознати с техниката, с маршрутите и с всичко, което е необходимо, за да нямат проблеми в градски условия“, изтъкна Димитър Чолаков.

Другите шофьори не се притесняват от конкуренция. Точно обратно – трудът им ще бъде облекчен, ще има възможност за повече почивки и отпуски точно преди летния сезон, посочи водач от пловдивския градски транспорт.

Жителите на града не приемат еднозначно възможността да ги возят индийци.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...