Новини от Пловдив » България » Най-силният българин дръпна три локомотива, но нещо го препъна (ВИДЕО, ГАЛЕРИЯ)
България Важно Кадър на деня Пловдив Пловдив Важно Посоки Регион Спорт Спорт Важно

Най-силният българин дръпна три локомотива, но нещо го препъна (ВИДЕО, ГАЛЕРИЯ)

Стронгменът Мариян Димитров дърпа три локомотива.

Най-силният българин направи опит да изтегли три локомотива днес, но жегата и други фактори му попречиха да достигне целта си – да премести железните коне минимум три метра.
Най-силният българин Мариян Димитров демонстрира силата си край влаковете на Интермодалния терминал край Златитрап.

Заданието за Мариян, който е действащ полицай от Пловвдив, беше да дръпне трите свързани локомотива до три, а ако може и до 11 метра. Трите закачени мотриси са с общо тегло около 248-250 тона.

Целта беше да подобри рекорда от декември 2022 година, когато изтегли два локомотива на 11 метра.

Час преди да се впрегне във въжетата за теглене Димитров загря сериозно и професионално, надъхван от патриотичен рок и „Петко льо, Капитанине“ от популярния сериал за Капитан Петко Войвода. Той и екипа му провериха всички връзки. След това Мариян побута един микробус напред и назад „по часовник“.

Неприятен инцидент за малко да го извади от строя. Строши се столът, на който Мариян седна за кратък отдих преди решителната битка с влаковете. Стронгменът падна лошо и си натърти опашната кост и левия бедрен мускул. Въпреки че част от екипа му го увещаваше, ако не се чувства добре да пропусне опита, минути по-късно пловдивският железен мъж се впрегна в каишите. Да даде кураж на здравеняка дойде и двукратният олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов, който сега е зам.-кмет по спорта на Пловдив.

Кадри: ПловдивПрес

С много усилия обаче той успя да дръпне трите локомотива на около 70-80 см и зачервен, потен и видимо изтощен Мариян Димитров се просна на релсите, а хората от екипа му се впуснаха да го свестяват. След десетина минути мъжът възвърна силите си и коментира неуспешния си опит и какво му е попречило да направи рекорда:

„Очаквах малко повече. Макар че си знаех, че ще стане така, понеже релсата там потъва и прави вдлъбнатина и много трудно да излезеш от този участък. Става като дупка. Ама такива са обстоятелствата и условията. Това, което детето ми може да научи, е, че каквото и да става аз не спирам, не се отказвам. Счупен, скъсан, опериран – просто не се отказвам. За мен е най-важно първо да израсне жив и здрав и да се изучи и тоя сивия мускул да му е най-развит от всичките“, каза Мариян Димитров.

Как се подготвя за битката и каква е следващата цел на най-силния българин Мариян Димитров? Четете след малко в ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...