Новини от Пловдив » Пловдив » Правят неделен базар „Зелен Западен” в парка на Гарнизонна фурна
Екология Пловдив Район Западен

Правят неделен базар „Зелен Западен” в парка на Гарнизонна фурна

Четвърто издание на зеления базар ще се проведе в парка на Гарнизонна фурна под мотото „Зелен Западен” от 16 до 21 ч. Целта е да се насърчи отговорното потребление, което генерира по-малко отпадъци, да се запознаят хората с ползите от рециклирането и да се възпита по-голяма чувствителност към темата за околната среда. Неговата концепция е дело на „Майна Town”.

Ще има базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, спорт и забавления. Ще чуем и много зелени истории от малките и големи бизнеси, които ще ни вдъхновят да променим своите ежедневни навици.

В специално обособена зона участниците ще предложат качествени дрехи, стоки за бита и играчки, за да се насърчи повторната употреба и да се удължи жизненият цикъл на продуктите.

„Чрез това събитие искаме да ангажираме гражданите със зелената идея, за да направим заедно градската среда по-чиста и приветлива“, споделя кметът Тони Стойчева. „Каня всички в неделя да ни посетят, за да поговорим за алтернативите, но и да направим нещо много хубаво.

Имаме кауза, която може да се осъществи с ваша подкрепа – събираме средства за самотна майка с три деца от квартала. На щанда ни ще намерите много интересни находки – наши лични вещи: книги, детски играчки, дрехи, бижута и аксесоари. Вярваме, че ще покажем солидарност и ще дарим усмивка на това семейство в нужда“, допълва г-жа Стойчева.

Посещавайки Re:Bazaar „Зелен западен”, ще имате възможност да тествате и да обогатите своите знания чрез образователните панели, като това ще ви стимулира да приложите наученото в реалния живот.

Ще поиграем и тенис на маса с професионални състезатели от висшата лига, като ще бъдат раздадени 10 ваучера за безплатни едномесечни тренировки за деца.

„Indigo Rebellious“ и „При Жаси“ ще направят детски работилници с рециклирани материали, където децата нагледно ще се научат да използват и прилагат устойчиви и отговорни методи.

На това издание ще си говорим за отпадъка от текстил и зелени гости ще бъдат компании като „М-texx” и „Тex cycle“, които ще имат какво да ни разкажат по темата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...