Новини от Пловдив » България » Групата на БСП изключи Калоян Методиев още преди клетвата
България Важно Избори 2024 Политика

Групата на БСП изключи Калоян Методиев още преди клетвата

Калоян Методиев

Групата на БСП изключи Калоян Методиев още преди старта на новата сесия на парламента. Така бившият шеф на кабинета на Корнелия Нинова и бивш седесар ще положи клетва утре като независим депутат.

Методиев влезе в парламента след като Нинова реши да стане депутат от Благоевград, а не от 25 МИР в София и така вкара протежето си в 50-ия парламент.

Още завчера Пленумът на БСП отправи призив към него да напусне Народното събрание, научи Dir.bg от участници в заседанието на Националния съвет на „Позитано“ 20.

Ако съветникът на Нинова, който стана депутат от „Коалиция за България“, не се съобрази с волята на социалистите, той няма да бъде приет за член на тяхната парламентарна група. Така бившият лидер на младежкото СДС ще остане независим депутат.

Позицията на Националния съвет е подкрепена от 109 членове на пленума. Няма нито един глас „против“ или „въздържал се“.

До тази стъпка червените прибегнаха, след като Корнелия Нинова вчера избра да влезе от листата на БСП в Благоевград, а не от тази в 25 МИР София, където втори след нея беше подреден Методиев.

Така тя освободи място за него и бившият седесар стана депутат от БСП.

По-рано младежите социалисти от БСП излязоха с манифест, който раздадоха в партийната централа. В документа, озаглавен „Пътеводител на социалистическата идея“, е записано още: „Тук не е СДС!“.

„Не искаме новите лица на БСП да бъдат от младежкото СДС. Считаме за изключително обидно за всички редови социалисти налагането на спорни личности, които имат диаметрално противоположни от БСП ценности и идеали, на водещи позиции в партията“, заявяват в манифеста от младежкото обединение в БСП.

Калоян Методиев към днешна дата не е член на БСП./ПП

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...