Новини от Пловдив » Важно » Къде в Европа почивките са най-евтини
Важно Посоки Свят

Къде в Европа почивките са най-евтини

За германците Италия си остава най-предпочитаната дестинация за почивка в чужбина, сочат данните от актуално проучване на Института „Аленсбах“, пише Дойче Веле.

Според статистическите данни отдихът там все още предлага и някои възможности за икономия на средства.
За германските граждани ресторантите и нощувките в Италия излизат средно с 5% по-евтино от тези в самата Германия. Данните са сравнявани на базата на сведения за месец април 2024 година.

В България е най-изгодно

В някои други страни от Южна Европа възможностите за икономии са значително по-големи – например в Испания (минус 26%), Португалия (минус 32%) и Турция (минус 41%). Най-евтино сред сравняваните туристически дестинации обаче е в Югоизточна Европа – в Албания (минус 54%) и България (минус 55%), отбелязва АРД.

В България и Албания също има множество хубави плажни ивици, но хотелите и ресторантите не изпразват кесията, защото са наполовина по-евтини от тези в Германия.

В Полша и Чешката република туристите са плащали с 18% по-малко за ресторантски и хотелски услуги през март, отколкото в Германия, и със 17% по-малко в Хърватия и Кипър. В Гърция те са били дори с 21% по-малко в сравнение с разходите в Германия. Черна гора и Румъния са били още по-евтини: Там престоят в хотел и посещението на ресторант са стрували с около 46% по-малко, отколкото в Германия.

На север е по-скъпо

Който е решил да пътува на север, ще трябва да предвиди повечко пари за летния си отдих. В Дания хотелите и ресторантите са с една трета по-скъпи от тези в Германия (плюс 33%). В Норвегия, която не е член на ЕС, основните разходи за почивка са с една четвърт по-високи (плюс 23%).

Сравнително евтино, според данните, цитирани от АРД, е в Швеция. Там разходите на почиващите от Германия са само с 2% по-високи от тези в родината им. Най-скъпата държава за туристи обаче несъмнено е Швейцария. Храната, напитките и нощувките там са с цели 49% по-скъпи от тези в Германия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...