Новини от Пловдив » Важно » Почетен плакет на ЕГ „Иван Вазов“ за четирима отличници, Вихра Ерамян раздаде дипломите на 12. клас
Важно Градът Образование Общество Пловдив

Почетен плакет на ЕГ „Иван Вазов“ за четирима отличници, Вихра Ерамян раздаде дипломите на 12. клас

Вихра Ерамян връчи почетния плакет на ЕГ "Иван Вазов" на четирима зрелостници, снимки: ПловдивПрес
  • Випуск 2024 завършва с успех Отличен 5.52. Пълните отличници са 38, а 145 дванадесетокласници имат успех над 5.50.

 

Галина Георгиева

Галина ГЕОРГИЕВА


233-ма зрелостници от Руската гимназия в Пловдив получиха своите дипломи на официална церемония, която се проведе в двора на гимназията тази вечер. С Почетния плакет на ЕГ „Иван Вазов“ бяха наградени Екатерина Попова, Кристела Кюлевчиева, Георги Тетимов и Владимир  Китанов, които завършват с отличен 6.00 средното си образование, имат шестици на  ДЗИ-тата и са лауреати от национални олимпиади.

Екатерина Попова, Кристела Кюлевчиева, Георги Тетимов и Владимир Китанов завършват с пълно отличие и имат шестици на матурите, освен това са лауреати на национални олимпиади, снимки: ПловдивПрес

Отличници на Випуск 2024 са още Александра Радева и Ясена Груева от 12. Е клас. Те са получили две пълни шестици на държавните зрелостни изпити, а успехът им в дипломите е 6.00.  Александра ще учи „Английска филология“ в Софийския университет, а Ясена – „Глобално право“ в Холандия, споделиха пред ПловдивПрес двете момичета.

Отличници на Випуск 2024 са още Александра Радева и Ясена Груева от 12. Е клас

Учениците, облечени в тоги, се подредиха по класове, а до тях застанаха класните ръководители. Родители и близки дойдоха да споделят тържествения момент. В началото директорката на Руската гимназия Вихра Ерамян изреди постиженията на отделните класове.

Випуск 2024 завършва с успех Отличен 5.52. Пълните отличници са 38, а 145 дванадесетокласници имат успех над 5.50.

На първо място са зрелостниците от  12. Д и 12. Е клас, които завършват с  Отличен 5.73. Втори са 12.И клас с успех Отличен 5.64, следвани от 12. А и 12. З клас, чиито успех е Отличен 5.52. След тях са учениците от  12. Ж. 12.Б, 12.В и 12. Г.

Снимки: ПловдивПрес

„Уважаеми зрелостници от Випуск 2024, само след броени минути ще държите в ръцете си заветната диплома. Нека тя ви напомня, че винаги ще бъдете част от гордостта на ЕГ „Иван Вазов“, защото със своите успехи вие не само постигате мечтите си, но и изпълвате със смисъл усилията на една образователна общност. И нека в трудни моменти споменът за дните, прекарани тук, ви напомнят, че мечтите се сбъдват с труд, постоянство и любов. Съхранете завинаги тази вяра в себе си и към чудесата на света, защото тя ще създава вашата житейска история. Бих искала да ви пожелая да се смеете по-често, да откривате най-доброто у другите, да направите света малко по-добър, защото това е истинския успех.
Честито дипломиране и на добър път“, обърна се към зрелостниците Вихра Ерамян.

Средният успех от матурата по БЕЛ е Мн.добър 5.47.  Отличните  оценки 6.00 от ДЗИ са 37, като 34 са по БЕЛ, 10 по английски език  и по една по испански, италиански, руски и математика.

На ДЗИ по испански език средният успех е Много добър 4.96, по италиански – Много добър 5.23, по френски – Много добър 4.99, по немски – Много добър 4.50, по английски – Отличен 5.65, по руски – Много добър 5.25.

Вихра Ерамян

29 ученици са с немска езикова диплома DSD. 10 възпитаници на Руската гимназия са получили международен сертификат за владеене на руски на Държавния университет „А.С.Пушкин“ – Москва. 8 ученици имат италианска диплома, а двама са с международен сертификат за владеене на италиански език CELI, 27 ученици притежават сертификати по английски език, 8 са с международен сертификат по испански език DELE, а шестима  с международен сертификат за владеене на френски DELF.

12. Д клас завършват с най-висок среден успех от дипломите Отличен 5.73 и с най-висок успех от ДЗИ по БЕЛ Отличен 5.67 и по английски език Отличен 5.69. Това е паралелката завоювала най-много звания „Клас на месеца“ и вендъж „Клас на годината“.  Ще запомним успехите от олимпиадите по английски език на Росица Динкова, Христина Димитрова, Валентина Димитрова, Валентина Стоянова, Георги Писанов и спортните постижения на Димитър Теофилов (хандбал), Ангел Пеев (футбол), Ивян Люпов ( футбол и баскетбол) и Николай Найденов (баскетбол) и активното участие на Ангел Паликрушев като член на младежката секция на БЧК и обучаващ и жури в състезанието за оказване на първа помощ, каза директорката на Руската гимназия.

Вихра Ерамян призна , че с учениците от 12 „е“ клас всеки учител е намирал общ език. Те завършват с  Отличен 5. 73, а  средният успех от ДЗИ по БЕЛ е Отличен 5.56 , а от ДЗИ по английски език – Отличен 5,61. От тази паралелка са Алекс Радева и Ясена Груева с пълни шестици от ДЗИ и диплома.

За пет години в Езикова гимназия „Иван Вазов“ учениците от 12 „И“ израснаха от пълни с емоции деца до интелигентни, знаещи, търсещи и можещи млади хора, готови да поемат пътя към сбъдването на мечтите си. Те завършват с отличен резултат от дипломите за средно образование – 5,64, отличен резултат от ДЗИ по БЕЛ – 5.55 Немска езикова диплома получават 21 ученици.

Усмихнати, лъчезарни, емоционални и взискателни – такива са учениците от 12. А клас. Завършват с отличен успех от дипломите – 5.52. Отличното представяне на държавните зрелостни изпити – класът с две отлични оценки 6:00 на държавните зрелостни изпити – Георги Тетимов по български език и литература, който получава и стипендията на Американска фондация за България; Божидар Димитров по руски език. Своята креативност и високо ниво на подготовка много от учениците от класа защитиха с отличното си представяне на Националните олимпиади по испански език и по руски език. Гордост за гимназията са Георги Тетимов, Тянка Запрянова и Божидар Димитров.

Божидар Димитров

Пред ПловдивПрес Божидар, който има 6,00 на ДЗИ по руски и е финалист на националната олимпиада по езика, каза, че иска да учи специалност „Антропология“ в Русия и е избрал Казанския федерален университет.

12.З клас завършват със среден успех от дипломата Отлимчен 5.52. Успехът от матурата по БЕЛ е също отличен – 5.52. Осем ученици са с немска езикова диплома, а четирима зрелостници са пълни отличници.

Учениците от 12. Ж клас бяха цветно и интересно съчетание от 26 различни характера, които израснаха през 5-те години заедно. Показаха, че умеят да се забавляват заедно, но също така да са отговорни, съзнателни и да постигат високи резултати в различни предизвикателства. Гордеем се с – успехите в различни състезания по френски език на Георги Кацаров, Кристина Тончева, Венета Павлова, Александра Костадинова, Пламена Дюлгерова, със спортните постижения на Божидар Чобанов и Васил Василев в баскетбола. Постиженията на Венета Павлова, в изкуството и литературата, която е победител в конкурса на Министерство на външните работи за есе „Жените и дипломацията – посланик за един ден“.; на Анна Мандаджиева – част от екипа “Светулка”, спечелил с филма “Шапката” първа награда в Предизвикателството за създаване на късометражен филм за 24ч. само преди няколко дни, доброволческите инициативи на Анелия Ангелова, изброи Вихра Ерамян част от постиженията на възпитаниците на Руската гимназия в Пловдив.

26-те момичета и момчета от 12.Б клас са интелигентни, задружни с разностранни интереси – театър, кино, танци, спорт, конкурси за красота. Ще запомним успехите на Мила Георгиева в националните олимпиади по испански език, която е и стипендиант на Американска фондация за България. Участието на Варти Гарабедян и Лидия Гарабедян в множество събития благотворителни акции. Варти Гарабедян, Диана Праматарова, Мариана Маринова и Александър Сапунджиев са част екипа “Светулка”, спечелил с филма “Шапката” първа награда в Предизвикателството за създаване на късометражен филм за 24ч. Ще се гордеем и със спортните успехи на Ива Маринова -републикански шампион на каяк, Къхан Ванг – фехтовка, Георги Чорлев- плуване, Атанас Атанасов, Борислав Даскалов и Никола Караданов – футбол.

От 12. В клас Екатерина Попова е лауреат на Националната олимпиада по италиански език, победител в националното многоезично състезание и конкурса за превод „Трансформация“, както и на много други конкурси и състезания, свързани с италиански и руски език. Мартин Кирев постига успехи на националните олимпиади по руски език, националното многоезично състезание, състезанието “Я знаток русского языка” на ПУ “П. Хилендарски”. Отлично се представят в последното състезание и  Алекс Калафиров, Александра Белева, Антония Желязкова, Божидар Тодоров, Ирен Коева, Костадин Узунов, Кристияна Колева, Михаил Стоев и Християн Илиев.

24-мата ученици от 12. Г клас  с удоволствие работиха в проектите по гражданско образование и италиански език. Тяхната упорита работа доведе до отлични резултати на националните олимпиади по италиански език, конкурси и състезания.Ще запомним постиженията в тях на Светла Спилкова, Елена Михайлова, Кристела Кюлевчиева и Рени Калинова, спортните успехи с отбора по волейбол на Атанас Костадинов и Иван Иванчев и доброволческите инициативи на Елена Сиракова, Мартин Минков, Христиан Димитров, изброи Вихра Ерамян.

/ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...