Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » АПИ обяви обществена поръчка за 16 млн. лв. за мост над Марица в Пазарджик
Важно Пазарджик Регион Транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за 16 млн. лв. за мост над Марица в Пазарджик

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство на нов мост над река Марица в Пазарджик. Това съобщиха от АПИ.

Съоръжението е част от първокласния път I-8 София – Пазарджик – Пловдив.

От пътната агенция посочват, че срокът за подаване на офертите е до 29 юли 2024 г. Индикативната стойност на поръчката е 16 027 550 лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на АПИ.

Предвидено е проектирането да се извършва в 3 междинни етапа, като срокът за изпълнението им е 100 календарни дни, а на строително-монтажните работи е 400 календарни дни.

Мостът над река Марица е построен през 1964 г. и до момента не е основно ремонтиран. Той се намира между двете кръгови кръстовища на ул. „Царица Йоанна“ в Пазарджик. Осъществява връзката на центъра на града с южните квартали. Първокласното трасе е основна връзка между областите Пазарджик и Пловдив и по него преминава интензивен трафик.

Проектът предвижда изграждане на нов мост, който ще е с дължина около 181 м. АПИ отбелязва, че съществуващият е в недобро състояние и ще бъде премахнат.

Избраният изпълнител на обществената поръчка трябва да извърши необходимите проучвателни работи и да изготви технически проект за изграждане на новото мостово съоръжение, допълват от Агенцията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...