Новини от Пловдив » Важно » Най-големият проблем: Защо изкуственият интелект не е остроумен?
Важно Суматоха

Най-големият проблем: Защо изкуственият интелект не е остроумен?

Хората обичат да се смеят, а смехът освен всичко друго е и лечебен. Проблемът е, че не всичко е смешно, така че остроумието се смята за ценно умение.

AI има проблеми с разбирането на смисъла на хумора, както и ChatGPT. Ето какво може да ви предложи той, когато го помолите да ви разкаже виц: „Как се казва пиян програмист?“ Алгоритъм“. Може би някой ще се изсмее на това, но със сигурност няма, защото ChatGPT има чувство за хумор.

Ако поискате друга шега, може да получите следното: „Защо програмистите не харесват хазартните игри?“ Защото искат да контролират всичко.“ ChatGPT обича да говори за програмисти, но втората шега е още по-лоша от първата. Ако някой симулира искане за шеги, нещата стават още по-малко смешни. Защо?

Простият отговор е: AI не е интелигентен. Може да е смешно, но неволно. Чатботовете не са усвоили хумора в непринудените разговори. Разбират какво е шега, затова предлагат наученото по време на обучението. Проблемът е, че чувството за хумор е нещо повече от преразказан виц.

Много експерти смятат, че „AI“ никога няма да овладее хумора, а причината е проста, хуморът не е лесен, изисква разбиране на контекста, както и много предварително планиране.

Говори се, че комиците играят шах, докато ChatGPT играе на Не се сърди, човече. Ето още една шега на ChatGPT за завършек: „Как се казва малко пингвинче, което продължава да лъже?“ „Малък лъжец“.

Дори малко неудобно, нали?/ПП

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...