Новини от Пловдив » България » Село Бързия протестира срещу пускането на тирове през „Петрохан“
България Важно Общество Посоки Транспорт

Село Бързия протестира срещу пускането на тирове през „Петрохан“

Жителите на село Бързия на протест срещу решението тировете да се пренасочват през прохода „Петрохан“ заради вторият ремонт на пътя между Мездра и Лютидол, предаде БНР.

Към тях се присъедини и кмета Атанас Алексов, а протест се подготвя и за началото на следващата седмица.

Пътят между Мездра и Лютидол беше спрян през юни месец миналата година. Причината беше модернизацията на първокласния път, като той беше пуснат отново към края на февруари тази година. Още тогава от АПИ предупредиха, че той отново ще бъде затворен.

В началото на април жителите и местната власт в Берковица се обявиха против пренасочването на тировете през прохода Петрохан заради предстоящия ремонт. Оттогава имаше няколко протеста както на жителите на Бековица, така и на Бързия.

Беше проведена и среща между МРРБ, АПИ, превозвачи и кметове на общини и населени места – Мездра, Берковица, Лютидол, Новачене, Скравена, Типченица и Бързия, на която бяха обсъдени възможните обходни маршрути заради ремонта.

Вчера стана ясно, че тежкотоварните камиони все пак ще преминават през Петрохан, но в срок от 30 дни, за да бъде направен анализ на трафика и да се прецени дали е необходима промяна.

Проходът ще е забранен за МПС над 3,5 тона в интервалите между 6.00 ч. и 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 часа, както и в събота и неделя. Това означава, че тежкотоварните превозни средства ще могат да пътуват през Петрохан не само през деня, но и през нощта.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...