Новини от Пловдив » България » Хотелските услуги няма да поскъпват до края на годината
Бизнес България Важно Туризъм

Хотелските услуги няма да поскъпват до края на годината

Снимката е илюстративна

До края на годината не се очаква повишение на цените в хотелиерството, а в обектите, които предвиждат увеличение, то ще бъде не повече от 10 на сто. Хотелиерите обаче не се надяват на подобрение на бизнес средата. Това сочат данните от националното допитване, направено от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели към края на първото полугодие, предаде БНР.

70% от участниците в допитването поставят като основен проблем в хотелиерството липсата на персонал. Малко над 1/5 от хотелиерите отговарят, че най-голямото предизвикателство пред техния бизнес е ръстът на разходите, а 10% са отговорили че проблем е спадът на туристите от традиционния за конкретния хотел пазар, посочи Георги Дучев, изпълнителен директор на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

„Въпреки че разчитат на вноса на персонал, хотелиерите все по-малко виждат това решение като устойчиво. Интересното е, че спрямо миналата година се увеличава процентът на хотелиерите, които смятат да заложат на студенти и ученици в горните класове – със стажове, различни програми за заетост, т.е. един поглед, който е свързан и с развитието на собствени кадри“, обясни той.

Увеличението на цените в хотелите гравитира около това на инфлацията. Приходите, ако въобще растат, се движат в рамките на малко над годишната инфлация за страната. Разходите за заплати и осигуровки на персонала се увеличават, но в бъдеще това ще се случва с по-бавни темпове. Рентабилността в хотелския бизнес се свива, посочи още Георги Дучев.

„Шансове за успех, и евентуално за просперитет ще имат тези, които са гъвкави и могат да реагират на бързо променящите се условия“, поясни той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...