Новини от Пловдив » България » Мехмед Дикме заговори за коалиция на софрата между ГЕРБ, ДПС и напазарувани депутати
България Важно Избори 2024 Коментари Мнения Политика

Мехмед Дикме заговори за коалиция на софрата между ГЕРБ, ДПС и напазарувани депутати

За ГЕРБ и ДПС не е проблем да намерят 6-ма депутати за мнозинство. Тази позиция изрази Мехмед Дикме в ефира на ЬTV.

Въпросът е какво ще се получи след това, изтъкна той. Ако направят такава коалиция с купени депутати, ще се казва коалиция на софрата, смята бившият член на ДПС и ексдепутат от същата портия. Прогнозата му е, че при такъв формат хората ще изгонят политиците с тояги.

ДПС винаги е подкрепяло ГЕРБ, подчерта той. ДПС има нужда от легитимация на участието си във властта, по думите му. Пеевски постигна изключителен успех за партията като председател, но да не се радва много, изтъкна Дикме.

Над 20 хил. души изселници в Кърджалийско са гласували на тези избори, по думите му. Ниската избирателна активност е акт на избирателя срещу политиците, смята той. В момента в най-лоша ситуация за ГЕРБ и ДПС, смята Дикме. При нови избори те няма да вдигнат резултата си, но в дясно и в ляво ще има консолидация, според прогнозата му.

Никой да не се плаши от „Величие“ и „Възраждане“, съветва той. След изборите Слави се държи най-адекватно, каза Дикме. Той не вярва, че Румен Радев ще даде мандата на ИТН. Единственият шанс за кабинет е с първия мандат, по думите му.

Всяка партия, която беше съюзник на ГЕРБ отиде в небитието, от друга страна всяка партия, която беше съюзник на ДПС отиде я небитието, заяви още той и прогнозира, че при коалиция между първите две ГЕРБ ще отиде в небитието. ДПС е машина за избори, подчерта той. Мехмед Дикме призова Ахмед Доган и Делян Пеевски да дадат крачка назад и да се оттеглят.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...