Новини от Пловдив » България » РЗИ препоръча да се ограничи къпането на плажове в Кранево след аварията край Албена
България Важно Екология Здраве Посоки Туризъм

РЗИ препоръча да се ограничи къпането на плажове в Кранево след аварията край Албена

Кранево Снимка: Уикипедия

Наличие на чревни ентерококи и ешерихия коли в морето при пункт Кранево – централен и пред снекбар „Казабланка“, са отчели инспекторите от РЗИ-Добрич, съобщиха от инспекцията. Препоръката е да се ограничи къпането в района на аварията, поради наличие на установено локално краткотрайно замърсяване на водата, предаде БНР.

Взетите проби от пункт Албена и пункт Кранево – юг отговарят на здравните изисквания по показателите и водата може да се ползва за къпане, съобщават от инспекцията.

Резултатите са от взети за изследване проби от морските води на 21 юни, както от района на аварията – Кранево-централен, така и от съседните на аварията зони за къпане – Албена и Кранево-юг и били изследвани по микробиологични показатели ешерихия коли и чревни ентерококи от РЗИ-Добрич.

Днес е извършено ново пробовземане, като във вторник предстои също да бъде извършено пробовземане по планирания за сезона за къпане график.

РЗИ-Добрич ще осъществи учестен мониторинг на ешерихия коли и чревни ентерококи в района на аварията с цел проследяване на показателите и установяване на състоянието на водите за къпане в района до тяхното подобряване в съответствие с изискванията на Наредба № 5 от 30 май 2008 г. за управление на качеството на водите за къпане, като своевременно ще информира обществеността за установените резултати.

Още по темата:

След авария морската вода край Албена не показва отклонения

Авария замърси морето край Албена

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...