Advertisement
Новини от Пловдив » Бизнес » Храни и напитки » Шеф Манчев с тежка задача, опита най-вкусните манджи в Хисаря (СНИМКИ и ВИДЕО)
Важно Видео на деня Гурме Кухня Общество Регион Случка на деня Хисаря Храни и напитки

Шеф Манчев с тежка задача, опита най-вкусните манджи в Хисаря (СНИМКИ и ВИДЕО)

  • Прочутият кулинар дойде като жури на фестивала в курортния град
  • Облиза си пръстите с хляба на кмета, кумови кюфтета и лучено пиле

Ядене с мярка и от вкусно, по-вкусно. Това завари прочутият кулинар шеф Иван Манчев на фестивала „От вкусно, по-вкусно с шеф Манчев“ в Хисаря днес.

На площада пред читалището от зори гъмжи от народ и ухае на вкусни местни ястия. Наперени кулинарки и големи софри привличат неудържимо ценителите на хубавата храна.

Придружен от кметицата на Хисаря Ива Вълчева, Иван Манчев тръгна от маса на маса, за да определи най-вкусната от най-вкусните гозби.

Много му допадна за старт траханата на баба Йовка от Хисаря. 81-годишната хисарчанка обясни подробно как приготвя ястието. „Търкам брашно, докато стане на топчета, кипвам вода и пускам, после бъркам докато почне да шупва и да се сгъснява, за лек аромат – малко червен пипер и глава лук, но малка“, подчертава баба Йовка.

Истинско геройство от дегустациии извърши шеф Манчев, поставен на тежко изпитание пред отрупаните с баници, десерти, каши, печива, варива и всякакви изкушения.

Опитният готвач опитваше с мярка, за да издържи докрай вкусния маратон. На помощ му дойде кметицата на Хисаря Ива Вълчева, която като местен гид разясняваше коя гозба откъде е.

На един от щандовете кметът захапа вкусно залък от пресечен самун. „Какво е това?“, възкликна Манчев. „Хлябът на кмета“, обясни кметицата Ива Вълчева. „Браво, много вкусно“, похвали я прочутият готвач. Той попита и за рецептата, но управничката на общината му отвърна, че е тайна. „Превъзходен вкус, има и чубрица, нали“, поинтересува се отново Манчев, а кметицата потвърди, че тази подправка е част от съставките.

После продължи, като опита печен фазан, катък от Паничери, кумово кюфте, като каймата е омесена с гъби, моркови и други зеленчуци, баница с локум, баница с кейл, пълнени чушки с боб, овче кисело мляко от хисарския квартал Момина баня.

Траханата на баба Йовка, с изискан аромат на лук, също впечатли шеф Манчев. Каша от коприва с орехи и лучено пиле с чесън в глинен гювеч от Старо Железаре, на което Манчев на един дъх каза Браво!

Кулинарят пробва още сарми с лозови листа, подправени с чер пипер и чушка. Бабекът на кмета на село Старо Железаре Илия Тонов също много се услади на Манчев.

С вкусни гозби и местни специалитети се включиха всички населени места от община Хисаря – Миромир, Беловица, Красново, Кръстевич, Мало Крушево, Михилци, Мътеница, Ново Железаре, Паничери, Старо Железаре, Старосел и Черничево

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...