Новини от Пловдив » България » Анализатори: Трябва да има редовно правителство, но не е ясно дали ще се сглобят
България Важно Политика

Анализатори: Трябва да има редовно правителство, но не е ясно дали ще се сглобят

Има сериозни исторически и геополитически причини в страната ни да се сформира редовно правителство, но дали това ще стане – не е ясно. Около това мнение се обединиха в предаването „Тази сутрин“ по bTV социалният антрополог Харалан Александров и журналистът Асен Агов.

„Няма опция за съставянето на редовно правителство. Има ясно заявена позиция на ПП-ДБ. В сегашният ялов парламент няма вариант за постигане на някакъв консенсус. Отиването на избори на 9 юни беше огромна грешка“, коментира темата Асен Агов.

Той подчерта, че единственият път, които трябва да потърсят смислените и стойностите политици, е да реформират основно България, както са направили във Франция и Италия след Втората световна война.

„Електоралната подкрепа за партиите не се развива щастливо, с изключение на тези, които бележат ръст – ДПС и новото явление „Величие“. Политическата ситуация в момента е много несигурна и турбулентна, а нагласите на хората се развиват в неочаквани посоки“, каза от своя страна и Харалан Александров.

Според него няма проблем с легитимността на Народното събрание, тъй като проведените избори са били честни, но подчерта, че е налице дълбоко разочарование у българите. Той напълни сподели мнението на Асен Агов, че настъпва край на една епоха, но „не толкова следвоенната, а по-скоро на епохата на Студената война“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...