Новини от Пловдив » България » Борисов след консултациите при Радев: Ще предложим правителство на малцинството
България Важно Избори 2024 Политика

Борисов след консултациите при Радев: Ще предложим правителство на малцинството

ГЕРБ  носи отговорността и ще предложим правителство на малцинството. Това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

„Нашите избиратели, когато са ни наредили пред другите, не са искали пак да получават Денков. Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството. Би било в повече да съм премиер четвърти мандат, но папката от президента ще взема най-вероятно аз, като ще дойда с нашия кандидат за министър-председател. Да се успокоим, имаме 1-2 седмици да премислим, изборите са решение, но лошо“, обясни той. И определи като крайно нестабилна евентуална подкрепа на ГЕРБ-СДС за мандат на предпоследната партия – ИТН.

Преди консултациите пък Бойко Борисов обяви, че „на практика няма как да се състави правителство“. Той посочи, че партиите се държат предизборно.

По думите му избирателната система е взела депутати от ГЕРБ и ги е прехвърлила на по-малките партии, което е поставило ГЕРБ-СДС в невъзможност да направи стабилно правителство.

Попитан дали отново ще има консултации и преговори с политическите партии Борисов отговори:

„Няма какво да се консултираме. Те вече начертаха техните червени линии, които ние няма как да преодолеем по никакъв начин. С една дума това е последният шанс, ако колегите от ПП-ДБ ни върнат жеста“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...