Новини от Пловдив » България » Ива Вълчева: Истинската сила на Хисаря се крие в хората, Вие сте ключа към успеха на града
България Важно Маршрути Политика Посоки Регион Туризъм Хисаря

Ива Вълчева: Истинската сила на Хисаря се крие в хората, Вие сте ключа към успеха на града

Кметът на Хисаря Ива Вълчева произнесе емоционално слово при откриването на празниците посветени на 60 години от обявяването на Хисаря за град.

„Истинската сила на Хисаря се крие в нас, жителите на нашия прекрасен град. Хисаря не е просто град, той е дом на хора, чиито сърца туптят в ритъма на неговите улици и паркове, хора, които създават и поддържат духа му жив. Скъпи съграждани, Вашата страст и отдаденост са ключа към успеха и просперитета на Хисаря. Вие сте истинското сърце на нашия град“, каза Вълчева пред събралото се множество в Летния театър.

Ето още от думите на кмета към хората на Хисаря:

Скъпи съграждани,

Днес тържествено отбелязваме значима годишнина в историята на Хисаря – 60 години от обявяването и за град. Шест десетилетия, изпълнени с богата история, духовни и културни постижения, с безброй мигове на гордост и радост. Тези шейсет години са само кратък миг от неговото развитие, но той ни дава възможност да се обърнем назад към величавото му минало, да почетем настоящето и да погледнем с увереност към бъдещето.

Историята на Хисаря е изпълнена с моменти на изпитания и триумфи. Тя започва с древните римски терми и крепости, свидетели на живота в античността. С легендите за императори и с безсмъртната слава на героите, отдали живота си за Свободата! От древността до днес, нашият град е бил арена на събития, оформили това неповторимо място. Запазените артефакти и сгради от древността са свидетелство за славната му история. Лековитите минерални извори, около които е възникнал града, привличат хора от всички краища на света от римско време до днес. Тук, сред красотата на природата и богатството на историческите паметници, нашите прадеди са създавали и градили, а ние продължаваме тяхното дело с гордост и отдаденост.

Истинската сила на Хисаря се крие в нас, жителите на нашия прекрасен град. Хисаря не е просто град, той е дом на хора, чиито сърца туптят в ритъма на неговите улици и паркове, хора, които създават и поддържат духа му жив.

Скъпи съграждани, Вашата страст и отдаденост са ключа към успеха и просперитета на Хисаря. Вие сте истинското сърце на нашия град. Всеки един от нас допринася за развитието и процъфтяването на Хисаря. Вярвам, че с общи усилия, с труд и обич към града, ние създаваме едно по-добро място за живеене.

Уверена съм, че заедно, като общност, ще продължим да работим, за да запазим и подобрим наследството, което ни е завещано. Хисаря е нашият дом и ние всички сме част от неговата история. Честит празник, скъпи приятели!

Нека продължим да пишем историята на Хисаря с любов и отдаденост. Нека нашият град процъфтява още много години напред! Древен и млад!

Честит празник, Хисаря!“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...