Новини от Пловдив » България » ПП-ДБ пред президента Радев: Оставаме опозиция
България Важно Избори 2024 Политика

ПП-ДБ пред президента Радев: Оставаме опозиция

„Множат се партиите, които имат желание за третия мандат. Вие бихте ли се строили в анти ГЕРБ -ДПС коалиция под егидата на „Възраждане“. Това попита президентът Румен Радев представителите на ПП-ДБ, които дойдоха на консултации при него.

„Заявихте твърда позиция, че ще останете в опозиция и няма да се ангажира на политики на сглобки с ГЕРБ и ДПС. Днес продължавате ли да стоите на тази позиция и в случай че ГЕРБ-СДС с първия мандат предложат правителство, което издигне същите приоритети от вашата обща предишна управленска програма дали няма да застанете зад тях и да ги подкрепите“, обърна се към  тях държавният глава.

„Последните три години стана ясно, че е лесно да се свали правителство, но е трудно да се състави. ГЕРБ получи 6 пъти мандата, нито един път не успя да направи правителство. Ние успяхме 2 пъти и плащаме голяма цена”, заяви Николай Денков. по думите му ГЕРБ и ДПС заедно са критикували ПП-ДБ и са свалили правителствата им. „И двата пъти правителствата бяха сваляни с идея, че ГЕРБ и ДПС могат да се справят по-добре. Сега е техен ред“, допълни той.

„Ние сме млада партия и коалиция. Избирателите ясно ни казаха, че сме опозиция. В последните три години колегите 6 пъти не можаха да съставят правителство, сега е седмият път, в който получават мандат. Надявам се за техните избиратели, че няма да ги разочароват отново“, изтъкна Кирил Петков. Той  повтори, че формацията остава на проевропейски и антикорупционни позиции.

„С „Възраждане“ не споделяме начина, по който ние разглеждаме нашето място в Европа и света. Не виждам как може нашите приоритети с „Възраждане“, подчерта Николай Денков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...