Новини от Пловдив » Градът » Течове и мухъл в нова детска градина в Пловдив, родители протестират
Градът Образование Общество Пловдив

Течове и мухъл в нова детска градина в Пловдив, родители протестират

Кадър: bTV

Течове, мухъл и дрънчащи парапети в новата сграда на пловдивската детска градина „Каменица“. Състоянието на постройката изкара на протест родители на децата, които трябва да бъдат преместени там.

Детската градина е завършена през 2023 г., като за изграждането ѝ са били отпуснати европейски средства – четири милиона лева. Строителството ѝ е започнало в мандата на предишния пловдивски кмет Здравко Димитров, а на 1 юли в нея трябва да влязат първите деца.

„Дойдохме доброволно да помогнем на учителките за преместването на архивите и мебелите, за да можем да подготвим детската градина за децата си. Още с влизането в детската градина забелязахме огромни дупки с мухъл и влага. Те са най-видими на втория етаж, но и на първия етаж ни посрещнаха отворени гипсокартони и ръждясали врати заради течовете“, обясни Георги Плачков, който подаде сигнала до bTV.

Останалите родители също посочиха, че условията в „чисто новата сграда“ не отговарят на изискването за здравословна и безопасна обитаване. Според тях старата детска градина е по-хубава и с по-нормални условия за отглеждане на децата.

„Самият теч се е появил преди въвеждането на градината в експлоатация. Той е отстранен, но влязлата вода, която в момента седи върху плочата, трябва да се отстрани. За тази цел сме монтирали отдушници на покрива“, обясни Иван Георгиев, представител на фирмата, която е изпълнила проекта.

Според него дефектът може да се дължи както на некачествени материали, така и на човешка грешка. Строителната фирма обаче е взела мерки и е отстранила проблема. Трябвало обаче да мине малко време преди водата, просмукала се в плочата, да се изпари.

„Планираме децата да бъдат преместени само на първия етаж, където няма проблеми“, каза от своя страна Диляна Тодорова, ръководител на проекта от страна на общината в Пловдив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...