Новини от Пловдив » Бизнес » Министерство на земеделието с конференция за биологичното производство в Пловдив
Агро Бизнес България Важно Градът Пловдив

Министерство на земеделието с конференция за биологичното производство в Пловдив

„Биологичното производство – предизвикателства и тенденции“, е темата на международна конференция за биологичното производство, която започва днес в Пловдив под егидата на министерството на земеделието. За пръв път от 2017 г. насам в България има увеличаване на биологичното производство, отчитат организаторите и очакват в рамките на конференцията да бъдат обсъдени перспективите в сектора, проблемите с пазара на биологични храни и възможностите за увеличаване и за подпомагане на биологичното производство в България.

Сред темите, които ще бъдат представени, са развитието на биологичното производство в България и прогнози за тенденциите, пазарът на дребно на биологични храни в България и потребителските нагласи, биологичните храни в българските супермаркети и опита на търговски вериги, най-новите тенденции в продажбите на биопродукти.

Ще бъде обърнато внимание и на чуждестранния опит в производството и продажбите на биохрани: опитът на Румъния с въвеждане на биологични храни в общественото хранене, финансирано с публични средства, практиките в Гърция за използване на биологични продукти в публичния сектор.

Ще бъде представена и новата Наредба за екологичните изисквания към определени продукти, предмет на обществени поръчки: кога влиза в сила, как ще се прилага.

Предстоят и дискусии в промените в схемите “Училищен плод“ и „Училищно мляко“ – новости при прилагането на схемите за учебна година 2024-2025, като ще бъдат споделени опит на организации и предложения на българските производители за оптимизиране на схемите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...