Новини от Пловдив » Важно » Расте броят на случаите на сексуално насилие над деца в Германия
Важно Свят

Расте броят на случаите на сексуално насилие над деца в Германия

Броят на известните случаи на деца и младежи, претърпели сексуално насилие в Германия, се е увеличил миналата година, предаде ДПА, като се позова на полицейски доклад. Тази констатация обаче сама по себе си не е тревожна, се посочва във „Федералния доклад за състоянието на сексуалните престъпления в ущърб на децата и юношите“ от 2023 година.

През 2023 г. полицията е регистрирала 16 375 случая на деца, претърпели сексуално насилие, което е ръст с 5,5% в сравнение с предходната година. За същия период са регистрирани и 1200 случая на млади хора, станали жертва на същия тип престъпление. Броят на случаите на детска порнография се е увеличил със 7,4% до около 45 000 случая, което се дължи главно на многобройните сигнали от чужбина.

В доклада за настоящата ситуация канцеларията на Федералната криминална полиция посочи, че броят на разкритите случаи на сексуално насилие над деца е тясно свързан с дейностите по наблюдение на полицията.

„В това отношение засилените полицейски дейности в областта на криминалните престъпления през последните години вероятно са довели до увеличаване на броя на декларираните случаи“, се казва в доклада.

„Сексуалното насилие над деца и юноши е една от най-ужасните и отблъскващи форми на престъпление“, каза министърката на вътрешните работи Нанси Фeзер при представянето на статистиката.

Много от жертвите са все още много малки – повече от 2200 момичета и момчета са били на възраст под 6 години по време на злоупотребата, посочи тя.

Причината, поради която подобни разследвания понякога не водят до нищо, е минималното съхраняване на данни за телекомуникационния трафик. Фезер отново призова за нов правно съобразен регламент за съхраняването на данни за телекомуникационния трафик и местоположението на потребителите./ПП

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...