Новини от Пловдив » България » Фалшиво писмо от ДПС „топна“ Доган пред посолствата за зависимости от Москва
България Избори 2024 Мнения Политика

Фалшиво писмо от ДПС „топна“ Доган пред посолствата за зависимости от Москва

Станислав Анастасов

Писмо до посланиците на партньорите на България в ЕС и НАТО било разпратено от служебен имейл на ДПС. Според писмото Ахмед Доган бил виновникът за провала на проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Писмото внушава и че почетният председател на ДПС прави това от името на Русия.

Под писмото стои името на зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов. Той отрече да го писал и посочи, че няма подпис, дата, печат и изходящ номер. По думите на Анастасов още 7-8 депутати имали достъп до имейла, затова паролата вече била сменена.

Първи за въпросното писмо писаха от вестник „Капитал“, но не го нарекоха „фалшиво“. Това обаче се оказа фалшива информация.

Публикацията в „Капитал“ излезе под заглавие: Пеевски „топи“ Доган за връзки с Русия пред посланиците от ЕС и НАТО.

В писмо до посолствата съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обвинява Ахмед Доган за провала на правителството на ГЕРБ заради „тесни връзки“ с Русия и „хибридна атака“ от страна на Доган срещу ДПС.

Писмото било изпратено миналата седмица, малко след като опитът за съставяне на правителство с първия мандат се провали, разказва “Капитал”.

„Веднага след като се провали опитът на ГЕРБ да прокара правителство на малцинството в парламента миналата сряда, от централата на ДПС са изпратили писмо до посолствата на страните от ЕС и НАТО, с което „Капитал“ разполага, като два източника потвърдиха, че писмото е получено в дипломатическите мисии.

В него се казва, че Централното оперативно бюро (тясното ръководство) на ДПС е решило да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет с премиер Росен Желязков като „единствения вариант в този парламента за съставяне на стабилно евроатлантическо правителство, което да осигури продължаване на членството на България в ЕС и НАТО и предоставянето на необходимата военна помощ за Украйна“.

Но Ахмед Доган се е опитал чрез телефонни обаждания да даде указания да не се подкрепя правителството.

„В резултат на това действията на г-н Доган доведоха до разделение в парламентарната група на ДПС, като 30 депутати гласуваха „за“ правителството, според партийното решение, 14 гласуваха „против“, а един се въздържа“, се казва в писмото, според публикацията на „Капитал“.

Впечатление прави, че в писмото Ахмед Доган е наречен бивш председател на ДПС, а не почетен председател, каквато позиция той има в партията, след като се оттегли от лидерския пост през 2013 г.

Нещо повече – отправят се директни обвинения от страна на Пеевски към Доган за връзки с Русия. „Като се имат предвид и предишни изяви и подкрепа на г-н Доган за Русия и нейната политика и тясната му връзка с посланик Митрофанова и руския консул в България, смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация“, е написано в писмото, цитирано от „Капитал“..

То е подписано от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов. Но очевидно той говори от името на Пеевски, защото завършва с думите: „Председателят на ДПС г-н Делян Пеевски ви уверява, че той лично и партията, която той ръководи, остават ангажирани с евроатлантическия курс и ценности“, подчертава „Капитал“.

Според дипломат, с когото „Капитал“ разговаря, обичайно е да се пращат политически позиции по важни въпроси, но за първи път се получава позиция, която очевидно показва разделение вътре в самата партия. „Не бих очаквал никое посолство да реагира на такова писмо“, каза той.

Епицентър. бг попита Станислав  Анастасов вярно ли е, че от ДПС е изпратено такова писмо срещу Ахмед Доган.

Отговорът му бе: „Глупости! Това са измислици! Няма такова писмо. Това, което е посочено в „Капитал“, няма подпис, дата, печат и изходящ номер. Всичките ми писма са с личен подпис, а такъв в това липсва“.

Станислав Анастасов обясни, че  7-8 души от ДПС имали паролата от компютъра му,  и че депутат от 17-те, които бяха на среща при Доган през уикенда вероято е пуснал това писмо-фейк с цел да се нагнети напрежението между Доган и Пеевски.

Според Атанасов, всеки от тези 7-8 човека би могъл да изпрати от компютъра му всичко.  „За съжаление работехме с доверие с колегите“, коментира още Аатанасов. И отново подчерта, че „всеки може от тези 7-8 души да прикачи всичко и да прати всичко“.

Той посочи, че сред тези 7-8 души е един от лидерите на младежката структура, който в момента е особено активен във фейсбук групите,

Ръководството на ДПС ще уведоми посланиците, че е станала злоупотреба с имейла на ДПС, заяви зам.-председателят на Движението

По-късно в разпространено от пресцентъра на ДПС съобщение Станислав Анастасов заявява: „Разпространеното фалшиво „писмо“ от медиите на Прокопиев е нагледен пример в класическия стил на активно мероприятие на ДС.

Нямам никакво съмнение, че този опит за нагла манипулация е в отговор на призива на Областните председатели на ДПС за единно и цяло ДПС под ръководството на тандема „Доган-Пеевски“, което не се харесва на няколко дерибеи и мераклии. Синхронът с медиите на Прокопиев ясно демонстрира, че в личната си борба тези хора не подбират средства и са готови да се съюзят и с най-големите душмани на ДПС в името на личното си благоденствие.

Няма да стане!

ДПС начело с тандема „Доган-Пеевски“ е по-силно от всичко и всеки!“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...