Новини от Пловдив » Важно » МВР – Пловдив ще следи с дрон за нарушения на мача Ботев-Марибор
Важно Градът Общество Пловдив Спорт Спорт Важно

МВР – Пловдив ще следи с дрон за нарушения на мача Ботев-Марибор

От страна на областната дирекция на МВР-Пловдив е създадена организация за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност преди, по време и след приключване на двубоя между „Ботев“ Пловдив и „Марибор“ Словения, който ще започва от 21 ч. днес на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Като част от набелязаните мерки за осигуряване на спокойното провеждане на футболната среща се очаква засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града, които да реагират на всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения.

В изпълнение на заповеди на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол в периметъра на стадиона през целия ден, а в часовия интервал от 18 ч. до 24 ч. има вероятност за спиране на движението в следните отсечки:

– по бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

– по ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

– по ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

За организираното придвижване на привържениците на гостуващия отбор е подготвен полицейски съпровод от хотел „Йегерхов“ до стадион „Христо Ботев“, като автомобилите ще бъдат паркирани на ул. „Богомил“.

На изградените контролно-пропускателни пунктове служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да се допускат лица без документ за самоличност и без билет; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител.

При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, техническо средство за заснемане от въздуха „ДРОН“, като при документирано нарушение (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) извършителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...